31.12.08
A tiempo
Metió la camiseta de The dark side of the moon en la lavadora de dieciséis quilos y la puso en marcha con el programa más largo. Se sentó y, aunque había decidido no emborracharse, dio un trago de la petaca. Tardó ciento dieciséis minutos en hacer esas dos cosas. Le pareció lo mismo que tú has tardado en leerlo. El cimbreo se había parado. Sacó la única prenda de la máquina y la metió en otra para secarla. Aunque no se lo parecía, eran las dos. Dio otro sorbo y se quedó de pie durante unos instantes de duda que resolvió saliendo del local. Con paso despreocupado pero buen ritmo llegó a su apartamento, entró hasta la cocina, abrió la nevera y cogió un racimo. Se incorporó: la camiseta. De camino a la lavandería arrancó doce uvas y se las metió de un golpe en la boca. El primer mordisco hizo estallar las suficientes para que no pudiera contener la tromba. El zumo de uva le chorreaba barbilla y cuello abajo mientras andaba. Cuando cruzó el umbral de la puerta de la lavandería de nuevo, allí estaba ella. Levantó la cabeza y vio su aspecto dionisíaco. Él levantó el sarmiento sorprendido, obsequiándola ingenuamente con un montón de ramificaciones. Ella cerró el libro y empezó a reír.
A primers d'any
Aquest és el primer conte del taller 01
Crim:
La gent et mira i et diu “bon any!”, “igualment”. No et coneixen, ni tu a ells, però estan contents, per algun motiu inexplicable racionalment i ho mostren així. Tu sempre has sigut d’aquells a qui els nadals els atabala i amb tota la melindrositat que es respira en l’aire t’agafen atacs compolsivament perillosos. Sense anar més lluny la setmana passada quan poc més i li trenques el braç a la pobre àvia que no sabia quin modelet agafar com a regal per a la seva neta, mentre tu esperaves quinze minuts per pagar la bufanda de llana negra. Amb tot això et crees una excusa poc raonable per no haver de fer regals, no hi tinc cap problema, de fet ja no espero res de tu, fa temps que vaig deixar de fer-ho; però que ni tant sols et fixis en el meu nou conjunt vermell de cap d’any... això si que no ho puc soportar. No te’n he acustat, no val la pena explicar-te les coses, mai n’aprens res. Així, doncs, he esmolat els ganivets amb paciència de metge, per fer-me un bon àpat d’any nou.
Epitafi:
Passa'm a veure quan et vingui bé
30.12.08
Gener
venen a mi amuntegades
com mongetes ennuegades
en una conserva seminal.
Qui mana la vista i la oïda
i la vida que miren i escolten?
Hi ha vida quan tanquen i dormen
i deixen manar a l'univers?
I l'altra que parla i no calla
que sap i re-sap i es creu i pretén
fer creure que sóc i no sóc a la gent
mostrant una vista que perd el present?
Les coses que estimo
venen a mi amuntegades
com pètals de bell ametller
en plena rosada de gener.
29.12.08
Calaix de sastre
Bon cap d'any a tots macos! :*
És absurda la manera en què els arguments de contes em persegueixen. Se m'acudeixen i acumulen sense ordre ni sovint gaire motiu (ni per a una cosa ni per l'altra). Potser és per la mandra d'escriure un conte força extens per ser merament formal o comercial, on una megacorporació com la cocacola decideix afegir a la seva fórmula universalment secreta un nou ingredient hipnòtic i sedant que la converteix en el nou gran germà. D'altres vegades tinc una frase que em sembla genial però que no defineix de cap manera com continuar i es queda en un rampell literari més, com ara que pensava que era possible això d'enamorar-te amb un petó com els de Clark Gable, però ja no sé si és que no s'hi assemblen o que no t'impresionen. De vegades arriba una gran idea sintètica, impossible de descomprimir, i tot i que l'apunto, el meu petit orgull em diu que és massa curta, o massa fluixa o massa qualsevol cosa, com ara que ets anatòmicament quasi quasi perfecte i només et faltaria una lobotomia. No gaires cops, però si alguns, arriba una idea en forma d'aforisme i que desestimo desenvolupar per creure en l'egotisme com una forma del no res, com la mania que tinc a que s'allargui el moment entre que algú amb presses et proposa de marxar i tu esperes llargament disposat a que realment vulgui fer-ho. Fins i tot hi ha vegades en què una idea es queda a boxes perquè és només el trasfons, la moral•lina que el meu petit demagog vol inculcar, però que cal escriure ferragosament dues o tres-centes pàgines d'imperceptible seducció i explicació per tal que algú se la cregui, com ara que tot el que és humà és discutible. Potser una idea tan complexe, que el meu afany titlla de simple un cop escrita, com ara que invariablement les persones són o cadenats o claus, i que si això és absurd ets de les primeres i si no de les segones.
Aquestes són en definitiva algunes de les maneres en què centenears de protocontes van caient en forma de paperot al meu calaix de sastre. Podria semblar mandrós, alguns dirien pretenciós, perfeccionista, o mil adjectius més i jo hauria estat d'acord. Vaig tenir, però, una d'aquelles borratxelleres llúcides: és només que el dia en què les meves paraules perdin el valor que jo els hi atorgo no tindré res.
28.12.08
Taller 01
27.12.08
De matinada
De matinada somnio
De matinada faig l’amor amb ella
De matinada em curo l’espant del dia
De matinada faig rodar el cap
De matinada em faig amic del vi
De matinada planejo dies que vindran
De matinada jugo amb la mà
De matinada no dormo mai
De matinada fins i tot volo
De matinada sóc un altre
De matinada escric versos inútils
De matinada l’enganyo amb altres
De matinada em faig sonàmbul
De matinada menjo galetes d’amagat
De matinada ric amb el doblatge porno
De matinada fumo a tort i a dret
De matinada menteixo el meu cap
De matinada no dono explicacions
De matinada ballo dansa contemporànea
De matinada jugo amb osets de peluix
De matinada em mossego les ungles dels peus
Però, tot acaba amb fum quan arriba el matí?
24.12.08
No sé que escriure-hi aquí...
Llegeixo i llegeixo, però no sóc capaç d’escriure res. Estic en un estat en falta de creativitat, és més, fins i tot em costa parafrassejar. Ara recordo amb ulls d’enyor els antics escrits. El primer de tots era divertit i innocent, el protagonista era un noi jove (com jo en el seu moment) que creia ser de mart i s’embolicava amb papers de plata... ni tant sols jo vaig acabar descobrint si era realment extraterrestre. El segon, o tercer, era d’una puta (en aquell moment em fascinava el món economicosexual), la pobra ho passava malament fins que troba un home, però aquest home té una dona i la puta no li vol fer mal i l’home tampoc i... pufff telenovel·la de diumenge tarda. En el següent l’home s’enamorava del seu gendre, un nano de tretze anys que ni tant sols tenia pèl al pit; la seva filla no veia res i estava content que el seu pare es portés tant bé... tot acabant com el rosari de l’Aurora. El de després va ser el d’un home que no trobava casa seva i aquesta es movia en cap a direccions contràries d’on es movia ell i aquest no aconseguia veure mai a la seva dona ni al seu fill. Era bò aquest, llàstima que ara ni tant sols puc teclejar en l’ordinador, tot i que em moro de ganes d’esciure.
Neguit
però noto molt bé el neguit.
La cama se'm mou de nit,
el pit se m'estreny atemorit.
Sabent que tot es inventat,
té collons no tenir-ho controlat.
Però no son tant sols instruccions,
el que cal per saber-se afortunat.
Diu el mestre al jove deixeple,
"Si ho saps tot, com vols aprendre?"
Detecto a l'instant un desig,
deixar ja de viure en un clitxé.
Prou de culpes, de penes i condemnes,
ja tinc prou amb triar el més correcte.
I si fallo, em disculpo i ric,
no sóc més que un nen amb barba i abric.
23.12.08
Samantha III
Necesito un refugio
Un lugar en el alma
Que me quite mis penas
Y devuelva la calma.
Samantha, 16/XII/2011
En la ciudad las burbujas se acaban haciendo enormes. Me refiero a ese espacio vital, personal, con el intento de ser intocable… pero cuando alguien se acerca, cuando alguien intenta ensuciarte con sus garras, deja de ser impenetrable. También sucede a veces, con el amor, que alguien inserta su gota de pasión dentro de nuestras bombas de aire. Y parece que nos abrimos. ¿De verdad nos abrimos?
─¿Qué piensas?
─Nada especial. ─Las imágenes mentales de Samantha le recorrían todo el cerebro, íntegramente, parte por parte.
─¿De verdad? Dímelo, puedes confiar en mí.
─No, en serio, tengo la mente en blanco. ─Y las palabras mudas de Samantha le agobiaban en su mente. Confiaba en Jairo, sí, ella creía que sí, pero él nunca llegó a saber qué le atormentaba a su amante.
¿De verdad nos abrimos? ¿Nos abrimos cuando tomamos una cerveza, tranquilamente en una terraza de un bar con nuestros compañeros más cercanos? ¡No, siempre no! A veces incluso le explicamos más a un desconocido o al que nos sujeta borrachos en la barra de un bar.
─Si te agobio dímelo, es que he bebido demasiado y estoy pesado.
─No, no, no te preocupes. ─Todos sabemos que mentimos. ¿Por qué nos dará apuro decirle a alguien que se calle? ¿Nos da miedo? Seguro que él que nos explica sus batallas no nos escucharía si fuese al revés.
¿De verdad nos abrimos? ¿Pero a quién nos abrimos? En la ciudad, la burbuja se hace tan grande… Si alguien nos mira por la calle nos parece extraño, pero nosotros lo hacemos constantemente. Disimulando, sí, pero miramos a las personas. Y no es de extrañar, es bastante lógico: somos humanos, por ende, curiosos y cuando vemos a alguien que nos gusta o que es horriblemente feo le miramos, o si alguien parece diferente también. ¿Qué sentido tiene no mirarse? No miramos lo que nos parece indiferente.
─No señales, que está mal. ─Le decía la madre al niño.
Y el crío seguía señalando.
─No señales ─Le decía ya la hermana.
─¿Por qué?
─Está mal.
─¿Y por qué?
─No señales y punto. (No sé siquiera el porqué).
Quizás es mejor no sacar la mirada de los escaparates para ver durante el trayecto entero lo hermosos que somos. ¿De verdad somos tan guapos? No me imagino otro animal prestando atención al reflejo de algo para creerse bonito. No nos vayamos tan lejos: ¿Cómo reacciona un niño la primera vez que se reconoce al espejo?
Sí, nuestras burbujas, nuestras corazas se engrandecen en la ciudad y nuestros corazones se empequeñecen día tras día, como los sentimientos que se esconden dentro de estos. Claro, ahora el corazón sólo bombea, ya no palpita de amor: nuestro cerebro lo hace por él. Es de esperar, el corazón no es gris como la ciudad.
─¿Por qué los edificios son de colores y la carretera es gris? ¿De qué color es el cemento?
─Es gris, Samantha.
─Ah, por eso la ciudad es tan tristemente grisácea. ¿Y no podrían pintar el suelo, igual que los edificios? Aunque claro, relacionar el gris con la tristeza debe ser algo cultural, que no innato…
20.12.08
L'únic que us fà por
només gent amb un creixement negatiu.
També s'han acabat les guerres,
ara hi ha intervencions de caire preventiu.
Varen passar a l'historia la gent d'idees pròpies,
ara s'en diu inadaptats, rebels i també terroristes.
I per fi ha desaparegut la retallada de drets individuals,
ara s'en diu control de seguretat per raons d'estat.
Vivim en llibertat absoluta,
sempre que t'ajustis a la llei,
Ets lliure de fer el que vulguis,
sempre que no utilitzis gaire el pensament.
És bonic viure en aquesta societat,
on la diferencia es un pecat,
on algú ha emmordassat la llibertat
i diu en boca d'ella que tot es en pro de la seguretat.
Podeu anar a prendre vent amb els vostres diaris,
una mentida repetida mil cops pot ser creguda,
però només per aquells que no creuen en la veritat,
aquells pobres infeliços que mai l'han volguda.
Podeu manipular el llenguatge i prostituir la paraula,
i jo mica en mica aniré deixant d'usar-la,
per que el més essencial mai passa pel cap,
el més crucial és mut i sempre resta callat.
Podeu creure que un polític cambiarà les coses,
escoltareu que farà grans obres,
i si es prou elegant i amable,
el creureu mentres us buida la butxaca.
De veritat miro el món i penso,
com podem estar en aquesta mentida tant immersos?
Que encara no han passat prous anys,
per començar a cremar diaris i a llegir versos?
La veritat sempre va ésser part de l'art,
que menteix per retratar-la,
i vosaltres preteneu vendre'l com a curiositat,
mentre manipuleu en massa a la societat.
Des de que vas a l'escola,
fins que et vens l'anima a un banc,
tot ha estat dissenyat amb gran cura,
per que acabis devent tres vides a la usura.
Però no tinc cap por avui,
la veritat es com l'oli,
ja hi pots tirar aigua bruta,
acaba sortint a la superfície.
Però no tinc cap por avui,
que crec que es l'únic que us fà por.
Un poble sense por es autònom,
i un poble autònom es busca a si mateix.
19.12.08
Vora el mar.
Vora el mar
El dolor i la por
tracto d'allunyarme de l'abisme
escupint paraules vora el mar
M'ennuega la calor
em posseeix un temible pesimisme
i m'oblido de que se nedar
si vens a buscar-me porta flotador
aixuga'm i condemna'm a l'ostracisme
però fes-me fora lligada, per no poder marxar.
Encara s'ensuma el dolor,
però complert el càstic, i sense egoisme
em deixaràs tornar?
18.12.08
projecte conjunt 012
He posat bé els tags i el títol no?
La vaig conèixer massa tard, a la nit. El món ballava sota els nostres peus borratxos, la lluna ens somreia i ens picava l'ullet. No obstant, vam saber arribar a l'hotelet on ella treballava. Hazte la simpática -em va xiuxiuejar ella-, sense semblar articular cap paraula però, això sí, somrient de galta a galta. Passar per davant de la recepció aguantant el riure encara ens del·latava més. El vell de darrera del taulell va mirar de sobte, però va perdonar-nos fent que tancava els ulls. Em vaig veure estirada al llit d'una habitació amb vistes al mar, tot enlluernat pel sol naixent i blancament nua.Bang! Ho havia fet. Instintivament i com guiada per un impuls elèctric. No hauria pogut continuar amb ella, extreia tanta bondat de mi que me n'hauria deixat sense. Vaig sortir corrent d'aquella habitació mentre el fum i la pols abraçaven en la velocitat el braç executor garrativat. Als pocs minuts ja en tenia consciència. Pocs però insuficients, perque de res no va servir. La suavitat de la meva pell ja no hi era. Ni molt menys la de la seva. Sempre he pensat que el futur és aspre. Ara ja és setembre i les fulles enrogeixen. I tothom sap, que després d'això, els arbres es queden nus i comencen les vergonyes. Fa un fred estrany aquests dies. Una fulla a galta i galta a un banc amb el cafè calent entre les mans. El temps passa lentament, el rellotje antic de la cafeteria fa un tic-tac sossegat, però ja fa dues setmanes que ell va marxar, sol i distorsionat. Estava caminant, ara, per un camí ardu, amb la cara humida i els ulls entornats, encongides les seves ninetes com si cada dia aquella debilitat l'anés afligint més fins que acabés per deixar-lo quiet, paralitzat per sempre davant la vida. La infidelitat l'havia desfet. En canvi, semblava impermeable a la meva atrocitat dissimulada que, des de llavors, va en augment.
Aquarel·les
Aquarel·les
Les aquarel·les s'han acabat
i la meva màscara està a mig fer
hauré de sortir al carrer
amb l'ànima nua i el cor ofegat
Encara no se on aniré
el meu cor plora atabalat
cauré desde aquell terrat
em pregunto:- qui soc? Algún dia ho sabré.
16.12.08
Polpa per esmorzar
El va veure reflectit al mirall mentre dormia i després les metxes vermelles que s'havia fet aquella tarda. Li va dir a l'altra dona que ell no havia dit res. Quan va dir "ell", la de davant seu el va apuntar. Podries disparar-la? Segur que no és tan senzill com la Christine ho ha fet aquesta tarda. Havia escrit poques pàgines de la seva novel·leta però ja havia escrit varies execucions a sang freda. Què passaria si... el va prémer. El tret va caure al coixí de plomes. En Harry va fer mà de la funda buida. Què cony fas! que ets boja, meuca? Ella estava doblegada per la sacsejada. Va sortir del llit per reduir-la, però ella el va apuntar. Va a tornar al llit. Això no és una joguina! Deixa de fer el tonto! Va somriure i va abaixar els braços. Tens raó. Va llançar-se al llit i va posar l'esquena contra la paret, al costat d'ell. Jugava amb la pistoleta. Eren les cinc. En Harry no la mirava. La hi va posar a la templa amb un cop. Et volaré el coco. La va mirar de reüll amb incredulitat. Tenia una ploma al cabell. Suc de tomàquet.
Sin título.
15.12.08
ST
Va ser viuda, al poc temps de casar-se, d’un tio carregat de duros que no la va incloura al testament. Dies i dies traginant ampolletes medicinals amunt i avall, fent carentonyes a les pells flàccides i llepant l’acusada impotència d’un vell arrogant no havien servit de res. Ja ho sabia ella des de bon principi que no aniria tot tant bé com s’esperava. Massa fàcil. Sortida de la carretera només havia d’actuar com en una bella comèdia dramàtica dirigida per ell. Ell. El culpable de tot, amb ulls innocents se l’havia guanyat amb paraules complexes i picaresques filosofades d’intel·lectualisme pur. L’havia entavanat per a quatre revolcades gratuïtes a canvi d’un casament accelerat. Ell, ell ja ho sabia de bon principi que la seva vida no duraria més de quatre dies. Fou per això que deixà els dos fills i la mare en un pis ben pagat i amb els ulls envidriats, per a llençar-se a les mans de dos setmanes de desfermada eufòria. Ara només li queda tornar on era i ser el que era. Tot camí acaba al lloc d’inici, tot i les mil voltes que donem sense sentit. Qui s’esperava que ella, la de la tercera cantonada, es quedés vidua, al poc temps de casar-se d’un tio carregat de duros que no la va incloure al testament. Dies i dies traginant ampolles.
14.12.08
El bien mayor
(Aparece un oficial pseudofascista, con una lista en mano que lee en voz alta.)
OFICIAL
-Ernst Drugslaff, capellán.
Peter Wholfee, tesorero.
Christian Vackuiff,
Abraham Bullelöst,
Lydia Vannitt,
Johann Minttelimerch,
Ludwig Bottomsack,
Adrien Nullefaicht, peones.
Stefan Dümmycopff, atleta.
(A medida que se les va asignando oficio, sin signo aparente salen de escena.)
OFICIAL
-Ilya Enochteggor, artista.
Vladimir Mintschort, catedrático.
Rahoul Shackends, tornero fresador.
Nadia Malgnottich, bibliotecaria.
Piotr Helmsky, alborotador.
(El actor que hace de Piotr tarda en levantarse y hace una mueca inocua, pero imita al resto.)
OFICIAL
-Deténgase Helmsky!
(Piotr se detiene, sin girarse)
OFICIAL
-Acaso está usted poniendo en duda las nece-
sidades de la comunidad o poniendo sus prio-
ridades personales por encima de las de ésta?
Vuélvase cuando le hablo!
PIOTR
(Se da la vuelta)
-Ruego no ser malinterpretado su señoría. Por
lo que sé no tengo constancia de haber hecho
comentario alguno al respecto.
Sí es cierto, ya que me otorga el derecho a la
palabra, que no creo que mi trayectoria como
intermediario neutral de conflictos justifique mi
reasignación.
OFICIAL
-Lo ves? Con tu mueca ya te has empezado a
meter en tu nuevo papel.
En realidad no tienes que cambiar un ápice tu
actitud. Es sólo que ahora empezaremos a cen-
surarte públicamente. Eso te dará publicidad.
Así, negando la estabilidad que propones pero
haciendo escarnio de ella en los medios, man-
tendremos ese equilibrio inestable sobre el que
funcionan todas las comunidades.
Como ves, tus nuevos designios son a la vez
tus y nuestras necesidades.
Vete con el resto.
PIOTR
-Sí, ya veo el papel que me propone. Ser sólo
un títere, un actor de su representación.
Digo no.
(Piotr Helmsky se vuelve hacia el público, lo mira, baja del escenario por las escaleras situadas delante de éste. Empieza a andar lentamente por el largo pasillo, mirando fijamente al fondo de la sala.)
(Cuando alguien grita algo, Piotr empieza a caminar más rápido, sin dejar de mirar su objetivo. Otro alguien se levanta y le aplaude.)
(Helmsky cada vez va más rápido y más público se va añadiendo a alguna de las dos posturas y el volumen va subiendo en todo el teatro.)
(Acaba corriendo como si huyera de un alud. Sólo cuando abre la puerta del fondo de la sala para marcharse, mira hacia atrás con cara de terror ante el alboroto y sale.)
13.12.08
Que no se trabe mi lengua...
ni me falte la palabra (Martín Fierro de José Hernández, La ida, II)
Que no se trabe mi lengua
ni me falte la palabra
ay la mujercita pobre
como en el suelo se arranca, las sienes.
Ay, la vida esta mía
que se duerme en la copa,borracha,
(de un arbol platanero)
donde alli vuela mi suerte, podrida!
Ay la vida sin vida,
ay la muerte con muerte,
ay la suerte dondequiera
que el rico se la apodera, mi vida!
Ay la primavera, no llega,
ay las ramas desnudas
desencanto otoñal, despojado el otoño
me vuelves absurda.
PS: En realidad, es una de esas canciones que improviso (como la de los pollitos y los baguetts que podéis leer en mi blog) en momentos de expansión emocional estúpida y que se acaban transcribiendo por alguna razón del destino.
¡Creedme, la canción suena mejor, así en seco me da hasta cosa leerlo!
Hay que asistir a la liturgia
Tutorial de programàtica d'autòmates
M'ho he estat mirant una estona i a continuació penjo un arxiu que fixa el bug. Degut en part a que no sóc un expert i a que amb la incorporació de la versió del llenguatge 2.0 hi ha eines més potents, no sé si a nivell d'eficiència estructural està ben resolt. Si més no sol·luciona el problema en general (a través d'una petita reconfiguració del shell/closca). A més el penjo amb el codi obert per si algú vol fer-se'l una mica més a mida.
Feu clic aquí.
12.12.08
Moll de palma
Una gallina quant pon, remena una cama.
En el muelle de Palma, nacen higos xumbos.
Una gallina cuando pone, "mueve" una pierna.
Aquí vos deleit amb una poesia surrealista que va escriure l'avi d'un amic meu. La pos-ho en mallorquí i, seguidament la traduesc al castellà:
Positivisme
11.12.08
projecte conjunt 011
Faig doblete de participació, però si no s'oblida! Aprofito per convidar a les últimes adquisicions a seguir embolicant! (la norma es no borrar res, es pot repuntuar i afegir tantes paraules com i on es vulgui) la resta no us talleu.
A les participacions del projecte conjunt ara s'hi posen 2 etiquetes, la del projecte i la del nom (i la del nom tb a la resta). Nom costa res tampoc fer-ho jo però així ho sabeu i... abans de publicar entrada, abaix a la dreta, mostrar todo (1 click), seleccionar nom (1 click).
Ara si
La vaig conèixer massa tard, a la nit. El món ballava sota els nostres peus borratxos. No obstant, vam saber arribar a l'hotelet on ella treballava. Hazte la simpática -em va xiuxiuejar ella-, sense semblar articular cap paraula però, això sí, somrient de galta a galta. Passar per davant de la recepció aguantant el riure encara ens del·latava més. El vell de darrera del taulell va mirar de sobte, però va perdonar-nos fent que tancava els ulls.
Em vaig veure estirada al llit d'una habitació amb vistes al mar, tot enlluernat pel sol naixent i blancament nua.
Bang! Ho havia fet. Instintivament i com guiada per un impuls elèctric. No hauria pogut continuar amb ella, extreia tanta bondat de mi que me n'hauria deixat sense. Vaig sortir corrent d'aquella habitació mentre el fum i la pols abraçaven en la velocitat el braç executor garrativat. Als pocs minuts ja en tenia consciència. Pocs però insuficients, perque de res no va servir. La suavitat de la meva pell ja no hi era. Ni molt menys la de la seva. Sempre he pensat que el futur és aspre.
Ara ja és setembre i les fulles enrogeixen. I tothom sap, que després d'això, els arbres es queden nus i comencen les vergonyes. Fa un fred estrany aquests dies. Una fulla a galta i galta a un banc amb el cafè calent entre les mans. El temps passa lentament, però ja fa dues setmanes que ell va marxar, sol i distorsionat. La infidelitat l'havia desfet. En canvi, semblava impermeable a la meva atrocitat dissimulada que, des de llavors, va en augment.
Nostàlgia de teulades
Miravem estrelles
Transtorn
Transtorn
Crec que sento els colors
veig gustos i palpo perfums
saborejo carícies i ploro sorolls
potser pateixo algun trastorn
Aixeco el cap i m'omplo de plors
els espais buits creixen com si fossin llegums
i em piquen com si fossin polls
potser pateixo algun trastorn
O potser creixo si em poses llevat i em deixes al forn
10.12.08
Makeup!
Qui no hagi fet capçaleres que en faci, que les anirem posant!
PD. En realitat li havia agafat carinyo a l'aspecte anterior :_(
Somnis I, II i III
Convención
-Sois todos unos impostores. El cartel de la convención rezaba que ésta era para gente con prejuicios, que incluso se darían muestras de algunos muy selectos. Ahora que estoy aquí veo que sólo sois un puñado de progresistas ignorantes, de bohemios idealistas, de artistas descorazonados, de jipis drogadictos, de zurdos obtusos y de gente que sólo piensa absurdamente. No sois más que gusanos que habéis venido a mendigar algún prejuicio sobre el que podáis construir vuestras míseras vidas. Acaso habíais venido a reír de algo y soy yo el que se ríe de vosotros, por camaleones, esquiroles y corderos. Saldréis tan desamparados como habéis venido, porque la gente entera como yo no se deja engañar por vuestras astucias.
Engañados unos y otros, la convención se dió por terminada y la gente se disipó.
Jesús Nepótice
(No li arriba a Martin Hidalgo a la sola de les sabates?)
A Jesús Nepótice, desde siempre, le habían todos los adultos bajo el ala. Era uno de esos niños que cuando jugaba a los cacos no se alejaba más de dos pasos de la zona segura. Él vivía su fantasía invencible.
Siempre le decían que veía el mundo muy a su manera. Por eso, en parte, se sentaba siempre en primera fila. Eso acrecentaba el desprecio de los demás niños. Cuando le hablaron de su astigmatismo empezó a entenderlo todo de otra manera.
Empezó a sentirse más Jesús que nunca: era un marcado, querido por unos y malquerido por otros. Su objetivo de vida, hasta el último aliento, se convirtió en enmendarlo.
Decir debo que no lo consiguió. No por su falta de voluntad, que era férrea y se apoyaba sobre el firme fundamento de su invencibilidad, si no porque su falta de visión le había hecho plantear mal el problema: lo fácil habría sido ir al oculista.
Cirurgia
Molts d'altres han agafat la seva navalla o el seu ganivet de caça i l'han punxat a la carn divina. Fins i tot els més mandrosos ho saben i fan que s'ho mig creuen. Però entre estertors camaleònics la seva omnipotència segueix patent, i la resta patint.
Advoco per l'acarnissament. I els que em tittlin de mala persona podran notar com el seu món s'enfosqueix per la ombra que se'ls projecta. Deixeu-me ser el vostre cirurgià i veureu com de les vostres pors en retallo ombres xinesques.
De mans fermes tothom en farda, però el cap ferm sempre trontolla, i calen totes dues coses per extirpar-lo. D'això se'n pot extreure que més val una cicatriu en zigazaga, que no una d'aquelles perfectes que seveixen per fardar davant d'un parell de tòtiles. Perque aquestes últimes incisions busquen la correcció, i prou, i per tant no extirpen res. Al final alguns fins i tot es contenten de tenir adorablement marcades a la pell les mil i una guerres absurdes en què han participat.
Per això cal allargar el seu patiment enfonsant-li fulles esmolades a dojo, un cop sigui realment mort no quedaran més que somniatruites. És una mosca tsetsé mutant que inocula la incertesa quan xucla la sang. Però qui es pot resistir als cinc minuts més de bon matí, o als incontables minuts de tota una vida. Qui de vosaltres pot en els seus propis somnis dir: ei, desperta!
9.12.08
Sobre la infantesa
El meu swatch irony marcava les cinc del matí. L’efecte dels gintònics ja quasi havia desaparegut del meu cos, ja era hora de tornar. Em tornava al cap la imatge de la meva dona amb aquell comerciant nefast. De ben segur que cap dels dos es trobava ja a casa meva, potser m’haurien deixat de record l’embolcall plastificat del preservatiu. Vaig embolicar aquest pensaments amb dos bitllets de 20 que deixí sobre la barra. Parat davant la porta esquerra del cotxe no notava les claus a la butxaca dels pantalons, per tant el primer que vaig mirar va ser l’interior de la jaqueta, tampoc. Dreta, esquerra, les claus no estaven per enlloc, sort d’aquella guineu que me les va portar i me les va donar tot criticant la meva actitud deixada. La vaig apartar amb una petada mal donada –reconec que no va ser el millor agraïment que podia donar-li a “aquell” qui m’havia tornat les claus, però donar-li la “mà” a una guineu tampoc em semblava d’allò més adient -.Vaig obrir la porta del meu saxo vermell, vaig posar primera i el cotxe no arrencava. Una porqueria, encara no sé del cert perquè no me’l havia canviat quan em van anunciar que la vida del seu motor podia acabar en qualsevol moment (potser pels records que em portava el seient de darrera). ¿I si dones el contacte primer?, aquella veu m’era familiar malgrat no poder recordar de qui provenia. Em vaig girar i era ell, no podia ser. La meva neboda hagués al·lucinat amb aquella imatge parlant. El vaig agafar del coll i em deixà anar cent mil renecs, realment era molt pitjor de carn i ossos. “Gruñón” em va donar un cop al nas que va fer que el deixés anar de cop. No em va quedar més opció que donar el contacte i arrencar, per tal cessar els seus crits. La nit, enlloc de fer-se més clara , per la sortida d’un nou dia; s’enfosquia en els meus ulls que se’m cloïen. Vaig preguntar-li què feia en el meu cotxe i d’altres questions de les quals no obtingué resposta. Quan, en una recta, em vaig girar per mirar-lo jo no hi era. Un cop de clàxon del camió que venia per l’altre carril em va fer fer una mala maniobra, però de seguida vaig redreçar el cotxe al seu lloc. Cap problema, estava fet un gran conductor, tenia l’assegurança a regal, imagina’t. De cop vaig tenir un ensurt, una mà m’estava fregant la cama. Una mà jove i tendre, però al mateix temps experta en les dolces carícies. Al meu costat una noia amb un cistell ple de menjar. Una caputxa li tapava la cara i li baixava pels petits pits. Només em deia que corregués més per què així el llop no ens atraparia. Jo li feia cas -¿com no havia de fer cas a una noia jove que m’acariciava les angles amb una maneta pervertida?-. Cent trenta, cent cinquanta, aquell cotxe no donava per més, tot vibrava i ella no parava de demanar-me que anés més ràpid i com més accelerava més acostava la seva mà a les parts més íntimes. No hi havia manera, definitivament aquell cotxe no podia sobrepassar els 154 quilòmetres per hora. De cop la noia va deixar anar un xiscle i s’hi va ajuntar el de tres porcs que estaven al seient de darrera. Amb la confusió jo també amb vaig posar a cridar i quan tots van callar jo vaig continuar cridant. Em miraven perplexos, com si jo fos l’estrany allí. Per vergonya vaig deixar de cridar i em vaig tornar a concentrar amb la recta carretera. La noia de vermell i els tres porcs, bruts i deixats, mantenien una discussió aferrissada. La noia deia que el llop estava per un altre camí que feia estona que havíem deixat enrera i els tres porcs asseguraven haver-lo vist bufant una casa de palla. Al cap de deu minuts de baralles verbals van esclafir a riures, sense saber ben bé perquè jo també em vaig ajuntar en els seus riures. Van parar i es va repetir l’escena del crit, altre cop vaig haver de parar per vergonya. Em sentia com un taxista portant als clients que tornen un divendres a la matinada de marxa amb els col·legues. Per darrera unes llums blaves em van obligar a detenir el meu vehicle al primer lloc que vaig poder. 150€ per passar de la velocitat establerta. No em vaig atrevir a explicar-los que una noia amb caputxa vermella i una mà al meu entrecuix m’havien obligat a cometre una conducció imprudent, no els li ho podia dir, sobretot, per què la noia ja havia desaparegut juntament amb els tres porcs que, això si, m’havien deixat un cotxe que feia pena –comentari que van fer els policies i tot -, encara sort com no em van demanar que bufés en un d’aquells aparells inútils. Vaig tornar a reprendre la marxa aquest cop, però, sol. Cap ninotet d’aquells va tornar a aparèixer pels seients del meu saxo. Vaig arribar a casa i obrí la porta. Tot estava fosc encara que el dia ja començava a clarejar. Vaig anar a la cuina i em vaig preparar un got de llet, la blancaneus m’hi va ajudar. Era tan maca com surt a les pel·lícules, la vaig acusar un xic, però no va sorgir efecte el meu propòsit, només vaig aconseguir que marxés per la porta del darrera. El meu ganivet preferit era el de mànec de fusta i fil més llarg, cada dia dedicava cinc o deu minuts a esmolar-lo. El vaig agafar per tallar una mica de fuet. Amb el fuet a una mà i el ganivet a l’altre vaig anar al menjador. La meva dona seguia allà i també el seu amant secret. Els dos estaven ajaguts a terra, però cap dels dos estava sobre l’altre. Ella havia fet una taca vermella a la catifa i ell, amb els ulls en blanc, encara deixava anar sang pels testicles. Em van agafar les mans i em van lligar amb unes manilles fredes i tenses. Em parlaven, però no sentia res. Em van treure de la casa i em van entrar de males maneres en un cotxe de policia aparcat davant del meu megan nou de feia dos anys, quan l’havia canviat per aquell saxo vell i atrotinat que no agafava més de 154 quilòmetres per hora. El meu swatch irony marcava les 8 del matí quan em van tancar i no vaig poder tornar a veure l’exterior.
5.12.08
GALLINAS !!!
3.12.08
Història de Joitu
La història que en breu em decidiré a explicar fou trobada no fa molt en les antigues moralles de Joitu. El perguemí arribà a mi ahir per art d’atzar, el seu estat malmès en fa dificultosa la transcripció per la qual cosa s’han omès parts indesxifrables.
“ [...] El regnat s’escapava de les mans d’aquell home amb corona. El monstre gegantí acusava a diari el poble i només quedava satisfet al ser-li entregada una de les valuoses vides femenines. El terrible monstre era de gustos refinats i no acceptava qualsevol mossa de poble, primer se la mirava de fit a fit, analitzant cada detall del seu cos, la palpava a poc a poc amb un dels seus dits i si era del seu agrad se la cruspia, deixant tot seguit un llarg eructe de satisfacció. Feia dos mesos que durava el mateix joc i de noies al poble ja en començaven a escassejar, sobretot de maques. [...] així que la filla del rei va ésser escollida per la gran majoria com a última possibilitat de sacrifici. L’ésser odiat se la mirà i la troba francament bella, possiblement la que més, no es feia al càrrec de com li havia pogut estar prohit el més gran del plaer del poble. La va tocar i li va caure una gota de saliva a terra. Amb els dos dits en pinça la agafà i... va arribar un jove sobre un caball blanc armat amb una espasa. [...] el monstre va caure a terra deixant el seu cos inherme dissolguent-se amb les plantes. La princesa va sortir corrents i saltà a les mans del seu salvador li tragué la mascara i veigué en ell la persona més dolça del continent. El besà barrejant les llengües. Es donaren la mà i miraren l’extinció de l’ésser verd amb el seu entorn i de cop la transformació de tot plegat en una porta de fusta amb un pom daurat. Els dos joves s’hi atençaren, l’obriren i miraren a través. No es veia res només una claror inadmissible per la seva pupila dilatada. Mig tancant els ulls decidiren entrar, tots dos com un de sol units per la força de la mà. Al travessà la porta desaparegué i ella s’espantà. El jove per imposar fermesa i seguretat la va tranquilitzar amb una mà sobre l’espatlla, però realment ell també estava esgarrifat. No entenien el que veien al seu voltant, els semblava fred, però alhora tenien la necessitat de no fugir, de no tancar els ulls, aquella fredor els atrepava l’ànima. [...] era el seu món, se’l feien a mida amb el simple pensament. “Terra” i davant seu, com per art de màgia, la terra apareixia. “Aigua” i l’aigua es feia palpable per les seves mans. Tenien al seu abast tot allò que eren capaços de pensar, de dibuixar en el seu cap. Al principi crearen al seu volt la naturalesa, tot tipus de plantes que recordaven, arbres, rius, llacs... tot a imatge del que havia sigut casa seva. També feren un lloc on dormir i amb això en tingueren prou per passar els dies, sols amb la seva companyia. La inquietud d’ell el portà a pensar en altres coses i així es crea una gran casa amb tot el tipus de comoditats que podien imaginar. Veient això ella demanà un carro tirat per dos caballs i un vestit elegant, ample i incòmode. No en tenien prou a més van demanar [...] Ja ho tenien tot, un gos, un gat, uns caballs, tres cases, un bany exterior... però el temps se’ls feia etern. Ell de bon matí marxava a trotar a caball i a caçar animals imaginaris, ella es passava el dia mirant bocavadada com corria el sol durant el dia. De nit s’estiraven al mateix llit, però era tant ample que mai es trobaven per procrear. El volum infinit de coses els distanciava cada cop més del que eren. Un dia es van creuar per un dels passadisos de la casa i es van mirar, dos estranys que quasi no es reconeixien. Com a dos estranys, però, els va entrar al cor la visió que tenien davant, es van acostar i es van besar. Van recordar el que havien sigut en un breu periode de temps i els dos van desitjar aquella blancor enlluernadora, el no-res, l’únic que volien era a l’altre.