2.7.09

proposta de treball

M'he comprat un llibre: En perill d'extinció (Pau Vidal). Aquest llibre, segons l'autor, és un recull de 100 paraules (i/o expressions) catalanes que, tot i que en l'actualitat no han desaparegut del tot, tenen un perill d'extinció en les futures generacions. Empatollar-se, enraonar, guitza, esperitat, andròmina, són algunes de les paraules que ell descriu en el llibre; tot i que de la majoria diriem: "aquesta jo la utilitzo sovint", hem de reconèixer que un noi de 14 anys no les utilitza ni, potser, les utilitzarà.

Com que trobo encertada la idea (crec que en fan falta més com aquesta), des d'aquí m'agradaria donar-li un punt de recolç(z?)ament, demanant (o proposant) que cadascú busqui una paraula que cregui que entra dins de l'estil i fagi una breu descripció de procedència, un petit text d'exemple i la publiqui en el blog. Si en surten vàries li podem enviar per mail (ja que al principi de tot del llibre dona peu a col·laboracions via mail.

El llibre és en català, per la qual cosa es deriva que les paraules haurien de ser en català; tot i això crec que també estaria bé que algú s'animés a començar el llibre "en peligro de extinción", ja que totes les llengües tenen paraules maques que, malhauradament, acabarem perdent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario